AAU-forskere ønsker sig kæmpedrone

Aalborg Universitet satser på at blive hjemsted for Danmarks absolut største forskningsdrone: En over 100 kg tung helikopter med tilhørende mobil jordstation, så den kan fragtes rundt i landet og benyttes til særligt krævende projekter af danske universiteter og virksomheder.

Last modified: 05.01.2016

Droneforsker Anders la Cour-Harbo fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet har et nytårsønske: en drone i størrelse XL.

- Planen er at købe én stor helikopter på 100-150 kg, som kan bestykkes med alskens forskningsudstyr. Den får en løftekapacitet på omkring 25 kg og en
flyvetid på 4-6 timer. Perspektiverne er store: Større kapacitet og meget lang flyvetid giver rig mulighed for at forske
i alt fra sensorudstyr til sikkerhedsprocedurer og integration med anden lufttrafik, forklarer han.

Læs hele historien her

Tekst: Carsten Nielsen