Coding Pirates starter afdeling på Aalborg universitet

I samarbejde med School of Information and Communication Technology starter Coding Pirates en ny afdeling på Aalborg Universitet.

Last modified: 12.11.2015

Afdelingen etableres på Institut for Elektroniske Systemer, hvor it-studerende fra uddannelserne inden for medialogi, datalogi, software, elektronik og it samt internetteknologier og computersystemer skal undervise børn og unge i it, elektronik og programmering på en række klubaftener, der afholdes mandage fra kl. 17.00-19.00.

Tanken med klubaftener er at børn og unge kan gå til ”it, elektronik og programmering” på samme måde som man for eksempel kan ”gå til fodbold”. På klubaftenerne vil børnene kunne lege og opfinde samtidig med at deres interesse for it skærpes. De vil kunne eksperimentere med de fleste aspekter inden for it, og få næsen i for eksempel robotter, computerspil, interaktive digitale medier og meget andet.

14 studerende fra universitetet har indtil videre meldt sig som frivillige undervisere på klubaftenerne. Det er studerende fra et bredt udvalg af AAU's it-retninger og fælles for dem er, at det er engagerede studerende, der brænder for at formidle deres fag og skabe interesse for it blandt børn og unge.

En af idémagerne bag projektet studieleder Uffe Kjærulff glæder sig over den store interesse og samarbejdet med Coding Pirates. ”Samfundet har brug for veluddannede og dygtige kandidater inden for it, og det er vigtigt at skabe denne interesse så tidligt som muligt, og meget gerne allerede i folkeskolealderen”, siger Uffe Kjærulff og tilføjer, ”med den kreative og legende tilgang, som klubaftenerne har, håber jeg også, vi kan tiltrække flere piger, og få dem gjort interesserede i it på et mere grundlæggende niveau.  Piger har typisk et andet syn på it, og jeg håber, at vi ved at vise anvendelsesmuligheder fremfor blot teknologi kan skærpe deres interesse for it”.

Coding Pirates startede i 2014 og har nu ca. halvandet år efter opstarten 28 afdelinger i hele landet. Siden starten har Coding Pirates lavet workshops for børn og unge om it-kreativitet og programmering. Børnene og de unge, der er mellem 7 og 17 år, leger, bygger og lærer med teknologier, og på den måde får de et nuanceret og godt kendskab til it og kodning.

Børn og unge, der er interesserede I at deltage I en klubaften, kan nu tilmelde sig. Det kræver ikke særlige it-forudsætninger. Formand for Coding Pirates Aalborg, Magnus Toftdal Lund, oplyser, at der indtil jul kører et intro-forløb, som bliver gratis – og at der i slutningen af januar starter et decideret forløb.

Yderligere information:

Uffe Kjærulff, Studieleder School of Information and Communication Technology, telefon: 9940 7221

Magnus Toftdal Lund, Formand for Coding Pirates, telefon: 31432275

Tilmelding kan ske her