ENDELIG: AAUSAT4 ER I KREDSLØB I RUMMET OG I FIN FORM

Efter tre udsættelser lykkedes det i nat endelig den europæiske rumorganisation ESA at få opsendt den Soyuz-raket fra Fransk Guyana, som skulle bringe Aalborg Universitets nyeste satellit i rummet. De ingeniørstuderende har her til morgen for første gang haft kontakt med AAUSAT4, som også er blevet hørt af radioamatører i USA, Østrig og Danmark.

Last modified: 29.04.2016

- Det er en kæmpe lettelse, efter at vi havde problemer med kommunikationen med forgængeren AAUSAT5, fortæller ingeniørstuderende Mikael Juhl Kristensen fra AAUSAT4-teamet.

En lang og spændende nat i universitetets satellitlaboratorium er efterfulgt af en travl morgen, hvor holdet sidder klar til at modtage signaler fra AAUSAT4, når den kommer tæt nok hen over Aalborg til, at direkte radiokontakt er mulig.

Tekst: Videnskabsjournalist Carsten Nielsen

Læs hele historien på aau.dk