VIRTUELLE OPLEVELSER FÅR ÆLDRE TIL AT MOTIONERE

Virtual Reality kan få ældre på plejehjem til at blive gladere for at motionere. Nyt forskningsprojekt fra Aalborg Universitet viser, at teknologien motiverer ældre på plejehjem til at holde sig i gang.

Last modified: 12.10.2016

Foto: Jakob Brodersen

Et af de store problemer på landets plejehjem er, at mange ældre ikke får rørt sig nok. Selv om der stort set alle steder er adgang til motionsrum og fysioterapeuter, får mange af beboerne kun sjældent pulsen op. Det skal der gøres noget ved, for fysisk aktivitet holder kroppen – og hjernen – i gang og gør de ældre mere selvhjulpne. Nu viser et nyt ph.d.-projekt fra Aalborg Universitet, at ny teknologi i form af virtual reality-briller kan være det, der skal til for at få de ældre op på motionscyklerne.

Det er Jon Ram Bruun-Pedersen fra Multisensory Experience Lab ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på AAU København, der har forsøgt at gøre de ældres motion til en digital oplevelse frem for en sur pligt.

Læs hele artiklen på aau.dk

Skrevet af videnskabsjournalist Carsten Nielsen