RADARTEKNOLOGI SKAL FORBEDRE MOBILFORBINDELSEN

Alle kender problemet med manglende signalstyrke på mobiltelefonen, så man er nødt til at vende sig mod vinduet eller bevæge sig rundt i huset for at få forbindelse. Nyt samarbejde mellem Aalborg Universitet og teknologivirksomhederne Intel og Wispry skal med en stor investering fra Innovationsfonden løse problemet og udvikle verdens bedste mobilantenner med inspiration i radarteknologi.

Last modified: 20.04.2016

I dag har stort set alle mobiltelefoner indbyggede antenner, som peger bredt ud i alle retninger for at opfange signal. Det betyder ifølge professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer, at selv de bedste moderne mobiltelefoner mister ca. 90 procent af det signal, der er i luften. Hvis hastigheden og stabiliteten skal op, er det helt nødvendigt, at antenneteknologien bliver bedre, siger han.

Tekst: Videnskabsjournalist Carsten Nielsen

Læs hele historien på aau.dk